广告规则基础要点

拉脱维亚语 – TikTok reklamēšanas politikas — reklāmu materiāli un galvenā lapa: aizliegtais saturs

Reklāmu materiālos un galvenajā lapā rādītajam saturam ir jāatbilst vietējo normatīvo aktu prasībām un mūsu reklāmu politikai.Papildinformāciju skatiet sadaļā TikTok r...

标签:

Aizliegtais saturs

Reklāmu materiālos un galvenajā lapā rādītajam saturam ir jāatbilst vietējo normatīvo aktu prasībām un mūsu reklāmu politikai.Papildinformāciju skatiet sadaļā TikTok reklāmas — svarīgākie norādījumi.

 

1.0. Kopienas standarti

Reklāmu materiāliem ir jāatbilst TikTok pakalpojumu sniegšanas noteikumiem un kopienas vadlīnijām.

 

2.0. Neatļauti pakalpojumi un darbība

艾兹利格茨

  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt, veicināt vai reklamēt tādus pakalpojumus un darbības, kas attiecīgajā jurisdikcijā ir atzīti par nelikumīgiem.

 

3.0. Narkotikas un piederumi to lietošanai

艾兹利格茨

  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt vai reklamēt nelegālas narkotikas, kontrolējamās narkotikas, recepšu zāļu nepareizu izmantošanu, izklaides vietu narkotikas, piederumus narkotiku lietošanai un jebkāda veida to piederumus vai papildinājumus, tostarp to lietošanu.

Piezīme: dažos tirgos ir aizliegts rādīt vai reklamēt recepšu zāles. Pārskatiet šo rakstu, lai uzzinātu par tirgum specifiskiem aizliegumiem: TikTok reklamēšanas politikas — pārskats par nozari

 

4.0. Ieroči, munīcija un sprāgstvielas

艾兹利格茨

  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt vai veicināt bīstamu ieroču, munīcijas vai sprāgstvielu izmantošanu reāllaikā, ieskaitot, bet ne tikai, ieroču, sprāgstvielu, bumbu vai citu tādu objektu izmantošanu, kas ir izstrādāti ar nolūku nodarīt kaitējumu personām.

 

5.0. Tabakas izstrādājumi un smēķēšana

Aizliegts

  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt vai reklamēt tabaku, ar tabaku saistītus izstrādājumus, piemēram, cigārus, tabakas pīpes, tinamo tabaku, tinamos papīrus vai e-cigaretes, kā arī ar smēķēšanu saistītu uzvedību reālajā dzīvē, ieskaitot, bet ne tikai, alternatīvas, kas imitē smēķēšanas darbības.

 

6.0. Politiskas un problemātisku notikumu reklāmas

Ir aizliegti tādi reklāmu materiāli un galvenās lapas, kurās tiek reklamēta politika vai problemātiski notikumi.

 

Politikas un problemātisku notikumu reklāmas

  • Reklāmas, kurās tiek pieminēti vai reklamēti valsts amata kandidāti vai amatpersonas, politiskās partijas vai ievēlētas un ieceltas amatpersonas, kā arī, kurās tiek izteikti iebildumi par tiem.
  • Reklāmas, kurās tiek reklamētas vēlēšanas, tostarp vēlētāju reģistrācija, vēlēšanu rezultāti un aicinājums balsot.
  • Reklāmas, kurās tiek vai netiek atbalstīti iepriekš rīkoti, pašreizēji vai ierosināti referendumi, vēlēšanu pasākumi un likumdošanas, tiesu vai reglamentējoši rezultāti vai procesi.
    • Tas attiecas uz reklāmām, kurās tiek veicinātas vai netiek atbalstītas valsts politikas vai ietverti uzskaites dati.
  • Reklāmas, kurās tiek reklamētas, vecinātas vai tirgotas preces, uz kurām ir attēlotas aizliegtas personas, uzņēmumi vai līdzīgs saturs, tostarp kampaņas saukļi, simboli vai logotipi.

 

7.0. Militārais saturs

Aizliegts

  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt negatīvu saturu attiecībā uz militāriem vai policijas simboliem, sensitīviem militāriem pasākumiem, militārismu, kara propagandu vai attaisnošanu, kā arī nelikumīgus elementus.

 

8.0. Diskriminējošs saturs

Aizliegts

  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst ietvert tādu reklāmas saturu, kas diskriminē vai ir uzmācīgs, veicina diskrimināciju vai uzmākšanos, ietver naidīgu saturu attiecībā uz aizsargātām grupām, indivīdiem vai organizācijām, pamatojoties uz aizsargātām personiskajām īpašībām, ieskaitot, bet ne tikai, rasi, etnisko piederību, nacionālo izcelsmi, seksuālo orientāciju, dzimumidentitāti, reliģisko piederību, vecumu, ģimenes statusu, medicīnisko vai ģenētisko stāvokli. Plašāka informācija ir pieejama TikTok antidiskriminācijas reklāmu politikā.

 

9.0. Pieaugušajiem paredzēts un seksuāls saturs

Aizliegts

  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt vai reklamēt aizliegtu, pieaugušajiem paredzētu izstrādājumu vai pakalpojumu izmantošanu.
  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt seksuālas darbības vai rīcību, kas ir pārmērīgi rosinoša vai seksuāli izaicinoša.
  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt kailumu, seksuālu saturu vai seksuāli attēlot kādu personu.
  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt pārmērīgi daudz atklātu ādas laukumu.
  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst pievērst uzmanību cilvēku ķermeņa intīmajām vietām, piemēram, ģenitālijām, sēžamvietai, krūtīm.

 

10.0. Intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpums

Aizliegts

A. Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt ar TikTok saistītus elementus, ja nav saņemta atļauja no TikTok.

  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt TikTok logotipu, ja nav saņemta atļauja no TikTok.
  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst ietvert uzrakstu “TikTok Bestseller” (TikTok dižpārdoklis), ja nav saņemta atļauja no TikTok.
  • Galvenajā lapā nedrīkst atdarināt TikTok tēmtura mijiedarbes lapas saskarni, ja nav saņemta atļauja no TikTok.

 

B. Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt saturu, kas ierobežo vai pārkāpj trešās personas tiesības, ieskaitot, bet ne tikai, preču zīmes, zīmes, logotipus, zīmolus, pakalpojumu zīmes, tirdzniecības nosaukumus vai citas personu vai īpašuma tiesības.

  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt trešo pušu vārdus/nosaukumus tā, ka lietotāji varētu tikt maldināti par reklāmdevēja zīmola saistību.
  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt lietotnes, drošības kameras vai jebkāda veida programmatūru/aprīkojumu, kas paredzēts citu filmēšanai bez viņu piekrišanas.
  • Reklāmu materiālos nedrīkst rādīt informāciju par personas datiem, piemēram, oficiālo ID, banku un finanšu kontu rekvizītus, mājas/elektroniskā pasta adreses. Tālruņa numurus drīkst rādīt tikai tad, ja tā ir reklāmdevēja kontaktinformācija.

 

C. Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt vai reklamēt viltotus izstrādājumus.

  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt vai reklamēt viltotus dokumentus, piemēram, viltotus izglītības dokumentus, pases vai imigrācijas dokumentus.
  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt viltotas vai neatļautas reālu izstrādājumu replikas.

 

Piezīme: ja jums ir neskaidrības par to, vai jums ir tiesības izmantot kādu konkrētu darbu, vai ja nezināt kā iesniegt ziņojumu par tiesību pārkāpumu, sazinieties ar advokātu vai juriskonsultu, jo TikTok nevar sniegt juridiskas konsultācijas. 

 

Pārskatiet šo rakstu, lai iegūtu informāciju par noteikumiem attiecībā uz intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem reklāmās.

 

11.0. Maldinoši apgalvojumi un pretrunīga informācija

Aizliegts

A. Reklāmu materiālos nedrīkst pārspīlēt produktu sniegumu un izteikt solījumus par to sniegumu.

  • Piemērs: “Losjons: iegūstiet slaidas kājas acumirklī”.
  • Piemērs: “Finanšu produkts: iegūstiet naudu 10 sekundēs”.
  • Piemērs: solījumi izārstēt nedziedināmas slimības.
  • Piemērs: tiek parādīts, ka pazūd grumbas, izmantojot salīdzinājumu “pirms un pēc krēma lietošanas”.

 

B. Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst ietvert ļaunprātīgu salīdzinājumu ar citiem zīmoliem.

  • Piemērs: “Šis izstrādājums ir par XX lētāks, nekā ABC tīmekļa vietnē”.

 

C. Reklāmu materiālos nedrīkst ietvert nederīgas pogas, izraisītus žestus vai tekstus (pogas/žesti/teksts, kas attēlo neatbalstītu funkcionalitāti).

  • Piemērs: reklāmā ir teksts “Lai uzzinātu vairāk, pavelciet uz augšu”, bet, pavelkot uz augšu, lietotājs nokļūst tikai nākamajā videoklipā un nekur netiek novirzīts.

 

D. Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst ietvert neatbilstošu vai pretrunīgu informāciju par veicināšanas pasākumiem, cenām, atlaidēm un tamlīdzīgi, tostarp nedrīkst neietvert būtisku informāciju, atrunu vai noteikumus un nosacījumus.

  • Piemērs: reklāmā tiek piedāvāta atlaide 50%, bet galvenajā lapā norādītā atlaide ir 40%.
  • Piemērs: reklāmā tiek minēts veicināšanas pasākums “Iegūstiet balvas”, bet galvenajā lapā nav attiecīgas informācijas par to.

 

E. Galvenajā lapā nedrīkst ietvert uznirstošu logu, ko nevar aizvērt vai izlaist (attiecas uz visiem reģioniem, izņemot ASV/Kanādu un Latīņameriku).

  • Piemērs: galvenajā lapā ir uznirstošs logs, ko var aizvērt tikai tad, ja pārdevējam iesniedz personas informāciju.

 

Piezīme.

  • Mēs sagaidām, ka reklāmdevēji mūsu lietotājiem izpaudīs informāciju par visām saistītajām maksām, paaugstinātas maksas pakalpojumiem un norēķinu praksi saskaņā ar vietējo normatīvo aktu prasībām. Reklāmās ir jāparāda pilna informācija par izmaksām, kādas ir saistītas ar reklamētā izstrādājuma vai pakalpojuma lietošanu. Mēs paturam tiesības noņemt tās reklāmas, kas pārkāpj mūsu politiku.
  • Ierobežojumi var tikt piemēroti tiem reklāmu materiāliem un galvenajai lapai, uz kuru attiecas snieguma solījuma un laika ierobežojuma prasība.

 

12.0. Maldinošas, neautentiskas un krāpnieciskas darbības

Lai aizsargātu mūsu platformas integritāti, autentiskumu un drošību, TikTok aizliedz maldinošas, neautentiskas un krāpnieciskas darbības. Tiks apturēta vai bloķēta to kontu darbība, kuri tiks izmantoti šādās darbībās vai uzrādīs ļaunprātīgas izmantošanas pazīmes.

 

13.0. Sensacionāls un šokējošs saturs

Aizliegts

A. Reklāmu materiālos nedrīkst rādīt asiņainus vai nežēlīgus skatus un grafiskus attēlus, kas lietotājus, visticamāk, šokēs vai nobiedēs.

  • Piemērs: nozieguma vietas vai negadījuma attēli.
  • Piemērs: biedējošs vai asiņains skats.

 

B. Reklāmu materiālos nedrīkst ietvert nepatīkamus attēlus, kas lietotājam var izraisīt netīkamu pieredzi.

  • Piemērs: skati ar seksuālu šķidrumu, cilvēku vai dzīvnieku atkritumiem.
  • Piemērs: skati ar sejas poru satura izņemšanu vai matu izņemšanu no notekcaurules.

 

C. Reklāmu materiālos nedrīkst rādīt kriminālas darbības, pārmērīgu vardarbību, cietsirdību vai nepamatotu vardarbību pret dzīvniekiem.

  • Piemērs: reklāmā tiek rādīts īsts kautiņš ar asiņainām ainām.
  • Piemērs: reklāmā tiek rādīta nežēlīga izturēšanās pret dzīvniekiem, piemēram, gaiļu vai suņu cīņas.

 

D. Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst ietvert rupjus izteicienus un aizskarošas darbības.

 

E. Reklāmu materiālos nedrīkst rādīt bīstamu (vai kaitīgu) uzvedību, ja nav nodrošināti aizsardzības pasākumi.

  • Piemērs: saturs, kurā tiek rādīts parkūrs vai lēkšana no ēkām – ir aizliegts rādīt reklāmas par ekstrēmi bīstamu parkūru (tas tiek uzskatīts par ievērojama augstuma vai riska attēlojumu). Reklāmas, kurās ietilpst cita veida parkūrs, tiek izvērtētas katra atsevišķi, ņemot vērā riska un kaitējuma pakāpi, tomēr tās tiks apstiprinātas tikai tad, ja būs piemērotas mērķauditorijai, kuras vecums ir vismaz 18 gadi, un tajās ir ietverta atruna “nemēģināt veikt mājās” (vai līdzīga atruna).
  • Piemērs: saturs, kurā tiek rādīta bīstamu instrumentu, transportlīdzekļu vai objektu iespējami neatbilstoša izmantošana.
  • Piemērs: saturs, kurā tiek rādītas vai reklamētas ēdamas lietas, kas nav paredzētas ēšanai vai var radīt būtisku kaitējumu.
  • Piemērs: bīstamas spēles, uzdrīkstēšanās vai izaicinājumi, kas var radīt traumas.

 

F. Reklāmu materiālos nedrīkst rādīt saturu, kas var izraisīt bailes un paniku, tādējādi nodarot kaitējumu lietotājiem.

  • Piemērs: saturs, kurā tiek rādītas vai reklamētas tādas frāzes kā “Jums draud briesmas” vai “Konstatēts vīruss, tūlīt no tā atbrīvojieties”.

 

Bīstama vai kaitīga uzvedība

Aizliegts

  • Reklāmās nedrīkst rādīt pēc būtības bīstamu vai nelikumīgu uzvedību.
  • Reklāmās nedrīkst rādīt bīstamu uzvedību, ko var viegli atdarināt un kas var izraisīt fizisku kaitējumu cilvēkam vai sabiedrībai.
  • Reklāmās nedrīkst aicināt lietotājus uz iespējami kaitīgu uzvedību (piemēram, “Tagad ir jūsu kārta” ), un nav nekādu izņēmumu.

Atļauts (izņēmumi)

  • Izņēmumus varētu noteikt filmu, spēļu, multfilmu attēlojumiem; acīmredzami pārspīlēta, neticama, fantāzijai līdzīga rīcība un uzvedība, kas demonstrē drošības vēstījumu izglītības kontekstā. Šīs politikas neattiecas uz droši attēlotiem ekstrēmā sporta paņēmieniem vai nepārprotami profesionāliem trikiem. Reklāmas var tikt noraidītas, ja nav skaidri saprotams šo izņēmumu profesionāls raksturs vai sporta konteksts, kā arī, ja ir neskaidri drošības pasākumi. Ja cilvēkiem ir viegli atdarināt trikus vai ekstrēmā sporta paņēmienus, tās tiks apstiprinātas tikai tad, ja būs piemērotas mērķauditorijai, kuras vecums ir vismaz 18 gadi, un tajās ir ietverta atruna “nemēģināt veikt mājās” (vai līdzīga atruna).

 

14.0. Neatbilstošs vai nepiemērots saturs

Aizliegts 

Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt neatbilstošu vai nepiemērotu saturu. Turpinājumā ir sniegti daži piemēri.

  • Saturs, kurā tiek rādītas bīstamas, kaitīgas vai varmācīgas darbības.
  • Noniecinošs, uztraucošs vai pazemojošs saturs.
  • Nepatīkams, necienīgs vai zaimojošs saturs.
  • Saturs, kas ir saistīts ar sensitīvu notikumu/tēmu vai to izmanto, piesaistot sekotājus, gūstot peļņu, pārdodot preces vai pakalpojumus, izmantojot neatbilstošus tēmturus u. tml. Šādi notikumi var būt cilvēka izraisītas katastrofas, uzbrukumi kādam cilvēkam vai kopienām, protesti, nāves vai traumas u. tml., tostarp Covid-19.

 

15.0. Pārmērīgi pirkumi

Aizliegts

  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst reklamēt pārmērīgu preču iegādi, izmantojot atliktā maksājuma pakalpojumus, piemēram, kredītkartes, naudas aizdevumus un pakalpojumus “pērc tūlīt, maksā vēlāk”.
  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst tieši vai netieši apgalvot, ka pakalpojums “pērc tūlīt, maksā vēlāk” ir bezriska naudas tērēšanas metode.

Atļauts (izņēmumi)

  • Reklāmu materiāli, kuros ir paskaidrots, kā patērētāji var saņemt aizdevumu, kredītkartes vai izmantot pakalpojumus “pērc tūlīt, maksā vēlāk”, var tikt atļauti, ja tiem netiek piešķirta lielāka nozīme salīdzinājumā ar citu reklāmas materiālā redzamo saturu.

 

16.0. Datu vākšana

Reklāmās ir jāgarantē, ka visi ar šo reklāmu vāktie personas dati tiek vākti un apstrādāti droši un atbilstoši vietējo normatīvo aktu prasībām, un ka ikvienam, kura dati tiek vākti un apstrādāti, ir piekļuve konfidencialitātes politikai.

 

Potenciālo klientu piesaiste

Ja iepriekš nav saņemta rakstiska TikTok piekrišana, reklāmdevēji nedrīkst piesaistīt potenciālos klientus, lai vāktu tālāk norādīto aizliegto informāciju.

 

Aizliegts 

  • Informācija par rasi vai etnisko izcelsmi vai tās atklāšana.
  • Informācija par politiskajiem uzskatiem vai politisko piederību vai tās atklāšana.
  • Informācija par reliģiskajiem vai filozofiskajiem uzskatiem vai to atklāšana.
  • Informācija par dalības arodapvienībā statusu vai tā atklāšana.
  • Informācija par veselību: slimību vēsture, invaliditāte, garīgais vai fiziskais stāvoklis, ārstēšana.
  • Informācija par personas seksuālo dzīvi.
  • Informācija par personas seksuālo orientāciju, ieskaitot to, ar kādu(-iem) dzimumu(-iem) persona sevi identificē.
  • Informācija par apsūdzībām, apcietināšanu, tiesvedībām un notiesāšanu vai par saistītiem drošības mēriem.
  • Valsts iestāžu izsniegti identifikācijas numuri: piemēram, sociālās apdrošināšanas numurs, pases numurs, autovadītāja apliecības numurs vai nodokļu maksātāja/nacionālais identifikācijas numurs.
  • Finanšu informācija: piemēram, ienākumi, bankas konta numurs, tīrā vērtība, kredītkartes vai debetkartes numurs, nodokļu maksātāja numurs, CVV (Card Verification Value, kartes verifikācijas vērtība), kredītspējas novērtējums, parādi, finanšu pārskats vai bankrota statuss.
  • Informācija par apdrošināšanu: piemēram, apdrošināšanas polises numuri var apdrošināšanas segums.
  • Tīkla identitātes informācija: lietotājvārdi, paroles, atbildes uz paroles drošības jautājumiem vai lietotāja personīgie digitālie sertifikāti.
  • Konta numuri: piemēram, lojalitātes karšu numuri vai bieža avioreisu pasažiera numuri.
  • Lietotāja dzimšanas datums, dzimšanas gads vai precīzs vecums.

 

17.0. Maldinoša informācija

TikTok neatļauj neprecīzu, maldinošu vai nepatiesu saturu, kas neatkarīgi no nolūka var radīt būtisku kaitējumu atsevišķām personām vai sabiedrībai.

 

Aizliegts 

  • Reklāmu materiālos un galvenajā lapā nedrīkst rādīt bīstamu maldinošu informāciju, maldinošu medicīnisku informāciju, pārveidotu multivides informāciju un bīstamas sazvērestības teorijas.

相关导航

暂无评论

您必须登录才能参与评论!
立即登录
暂无评论...