广告规则基础要点

匈牙利语 – A TikTok hirdetési irányelvei – hirdetési tartalmak és céloldal: tiltott tartalom

A hirdetési tartalmakban és a céloldalon megjelenő anyagoknak és helyzeteknek meg kell felelniük a helyi törvényeknek és a hirdetési irányelveinknek. További informáci...

标签:

Tiltott tartalom

A hirdetési tartalmakban és a céloldalon megjelenő anyagoknak és helyzeteknek meg kell felelniük a helyi törvényeknek és a hirdetési irányelveinknek. További információkért keresse fel a TikTok Ads – Elsődleges tudnivalók részt.

 

1.0 Közösségi szabványok

A hirdetési tartalmaknak meg kell felelniük a TikTok használati feltételeinek és közösségi iránymutatásainak.

 

2.0 Illegális szolgáltatások és tevékenységek

Tilos:

  •  A hirdetési tartalom és a céloldal nem jeleníthet meg, nem segíthet elő és nem népszerűsíthet olyan szolgáltatásokat vagy tevékenységeket, amelyek az adott joghatóságban illegálisnak minősülnek.

 

3.0. Kábítószer és kábítószerkellékek

Tilos:

  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem jeleníthet meg és nem népszerűsíthet illegális kábítószereket, ellenőrzött kábítószereket, vényköteles gyógyszerekkel való visszaélést, rekreációs kábítószereket, kábítószerkellékeket, sem ezek tartozékait és kellékeit, sem ezek használatát.

Megjegyzés: Egyes piacokon a vényköteles gyógyszerek bemutatása és reklámozása is tilos. A piacspecifikus tilalmakkal kapcsolatban lásd: A TikTok hirdetési irányelvei – iparági bejegyzés

 

4.0 Fegyverek, lőszerek és robbanóanyagok

Tilos:

  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem jelenítheti meg és nem népszerűsítheti veszélyes fegyverek, lőszerek vagy robbanóanyagok valós használatát, nem kizárólagosan ideértve a fegyvereket, a robbanóanyagokat, a bombákat és más tárgyakat, amelyeket arra terveztek, hogy emberekben kárt okozzanak.

 

5.0 Dohánytermékek és dohányzás

Tilos:

  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem jeleníthet meg és nem népszerűsíthet dohányárut, dohánytermékeket, például szivart, dohánypipát, sodrópapírt és e-cigarettát, sem a dohányzással kapcsolatos valós viselkedést, nem kizárólagosan ideértve a dohányzást imitáló alternatívákat is.

 

6.0 Politikai és konkrét ügyekkel kapcsolatos hirdetések

A politikai vagy konkrét ügyekkel kapcsolatos hirdetési tartalmak és céloldalak használata tilos.

 

A politikai és konkrét ügyekkel kapcsolatos hirdetések körébe tartoznak a következők:

  • Olyan hirdetések, amelyek közhivatalra pályázó jelöltekre, politikai pártokra vagy választott vagy kinevezett kormánytisztviselőkre utalnak, vagy ilyen személyeket népszerűsítenek vagy ilyen személyekkel helyezkednek szembe;
  • Választásokra utaló hirdetések, beleértve a választói regisztrációt, a választói részvételt és a szavazásra való felhívást is;
  • Olyan hirdetések, amelyek múltbeli, jelenlegi vagy tervezett népszavazások, szavazási kérdések, valamint jogalkotási, bírósági vagy szabályozási eredmények vagy folyamatok mellett vagy ellen foglalnak állást;
    • Ide tartoznak a kormányzat politikai lépéseit vagy elért eredményeit népszerűsítő vagy támadó hirdetések is;
  • Olyan hirdetések, amelyek tiltott személyeket, szervezeteket vagy tartalmakat említenek, népszerűsítenek, értékesítenek vagy árusítanak, ideértve például a kampányszlogeneket, a szimbólumokat és a logókat.

 

7.0 Katonai tartalmak

Tilos:

  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem tartalmazhat negatív megjegyzéseket a katonai és rendőrségi szimbólumokkal, az érzékeny katonai eseményekkel, a militarizmussal, a háború támogatásával vagy megszépítésével, valamint törvénytelen elemekkel kapcsolatban.

 

8.0 Diszkriminatív tartalmak

Tilos:

  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem tartalmazhat diszkriminatív vagy zaklató tartalmakat, sem olyan tartalmat, amely védett személyes jellemzőkön (nem kizárólagosan ideértve a rasszbeli, etnikai, nemzeti hovatartozást, a szexuális irányultságot, a nemi identitást, a vallási hovatartozást, az életkort, a családi állapotot, az egészségügyi vagy genetikai állapotot) alapuló diszkriminációra vagy zaklatásra, gyűlöletbeszédre buzdít védett csoportok, egyének vagy szervezetek ellen. Erről bővebben a TikTok diszkrimináció elleni hirdetési irányelveiben olvashat.

 

9.0 Felnőtt és szexuális tartalmak

Tilos:

  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem jelenítheti meg és nem népszerűsítheti felnőtteknek szánt tiltott termékek vagy szolgáltatások használatát.
  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem jeleníthet meg szexuális vagy szexuálisan provokatív tevékenységet vagy viselkedést, sem ezekre való utalásokat.
  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem jeleníthet meg meztelenséget, nem tartalmazhat szexuális utalásokat, és nem ábrázolhat embereket szexuális jelleggel.
  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem jeleníthet meg feleslegesen sok bőrfelületet.
  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem összpontosíthat az intim testrészekre, például a nemi szervekre, a fenékre vagy a mellekre.

 

10.0 Szellemi tulajdon megsértése

Tilos:

A. A hirdetési tartalom és a céloldal nem jeleníthet meg a TikTokhoz kapcsolódó elemeket a TikTok engedélye nélkül.

  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem jelenítheti meg a TikTok logóját a TikTok engedélye nélkül.
  • A hirdetési tartalomban és a céloldalon nem jelenhet meg a „TikTok Bestseller” felirat a TikTok engedélye nélkül.
  • A céloldal nem utánozhatja a TikTok #challenge oldalát a TikTok engedélye nélkül.

 

B. A hirdetési tartalom és a céloldal nem jeleníthet meg olyan tartalmat, amely áthágja vagy sérti bármely harmadik fél jogait, nem kizárólagosan ideértve a védjegyeket, a jeleket, a logókat, a márkajelzéseket, a szolgáltatási védjegyeket, a kereskedelmi neveket és más személyi és tulajdonjogokat.

  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem jelenítheti meg harmadik fél nevét olyan módon, amely félrevezetheti a felhasználókat azzal kapcsolatban, hogy az adott hirdető milyen kapcsolatban van az említett márkával.
  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem jeleníthet meg olyan alkalmazásokat vagy biztonsági kamerákat, illetve olyan szoftvereket/berendezéseket, amelyek célja, hogy másokat az engedélyük nélkül lefilmezzenek.
  • A hirdetési tartalom nem jeleníthetnek meg személyes adatokat, például hivatalos személyi igazolványt, banki vagy pénzügyi számlaadatokat, lakcímeket és e-mail-címeket. Telefonszám megjelenítése csak akkor engedélyezett, ha az a hirdető elérhetősége.

 

C. A hirdetési tartalom és a céloldal nem jeleníthet meg vagy népszerűsíthet hamisítványokat.

  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem jeleníthet meg és nem népszerűsíthet hamis dokumentumokat, például hamis diplomát, útlevelet vagy bevándorlási dokumentumot.
  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem jeleníthet meg és nem népszerűsíthet hamisítványokat, sem a valós termékek engedély nélkül készült utánzatait.

 

Megjegyzés: Ha nem biztos abban, hogy egy adott alkotás jogainak Ön-e a birtokosa, vagy aggályai vannak a jogsértés bejelentésével kapcsolatban, forduljon ügyvédhez vagy jogi tanácsadóhoz, mivel a TikToknak nem áll módjában jogi tanácsadást biztosítani. 

 

Olvassa el a következő cikket, amely a hirdetésekkel kapcsolatos szellemi tulajdonjogok megsértésével foglalkozik.

 

11.0 Félrevezető állítások és inkonzisztens információk

Tilos:

A. A hirdetési tartalom nem fogalmazhat meg túlzott állításokat a termék teljesítményével vagy hatásával kapcsolatban.

  • pl. testápoló: „Karcsú lábak azonnal”.
  • pl. pénzügyi termék: „Pénzhez juthat 10 másodpercen belül”.
  • pl. gyógyíthatatlan betegségek meggyógyításával kapcsolatos állítások.
  • pl. ráncok krém általi eltüntetésének bemutatása „előtte-utána” jellegű összehasonlítással.

 

B. A hirdetési tartalom és a céloldal nem tartalmazhat rosszindulatú összehasonlítást más márkákkal.

  • pl. ez a termék XX összeggel olcsóbb, mint az ABC webhelyen.

 

C. A hirdetési tartalom nem tartalmazhat érvénytelen gombokat, kényszerített gesztusokat vagy szöveget (nem támogatott funkciókat ábrázoló gombok/gesztusok/szöveg).

  • pl. „Pöccintsen felfelé a további információkért” szöveg egy hirdetésben, ha a felfelé pöccintés nem vezet sehová, csupán megjeleníti a következő videót.

 

D. A hirdetési tartalom és a céloldal nem tartalmazhat nem azonos vagy ellentmondásos információkat a promócióról, az árról, a kedvezményekről vagy ezek bármelyikéről, és a hirdetési tartalomból és a céloldalról nem hiányozhatnak a fontos információk, a jogi nyilatkozat és az ÁSZF.

  • pl. a hirdetésben 50%-os kedvezmény, viszont a céloldalon 40%-os kedvezmény szerepel.
  • pl. a hirdetésben szereplő promóció szerint „Nyeremények várnak Önre”, de a céloldalon nem található ezzel kapcsolatos releváns információ.

 

E. A céloldal nem tartalmazhat olyan felugró ablakot, amelyet nem lehet bezárni vagy átugrani (ez az USA/Kanada és Latin-Amerika kivételével minden régióra vonatkozik).

  • pl. a céloldal olyan felugró ablakot tartalmaz, amelyet nem lehet megkerülni anélkül, hogy a felhasználó személyes adatokat adna meg az eladónak.

 

Megjegyzés:

  • Elvárjuk a hirdetőktől, hogy a helyi törvényeknek és szabályozásoknak megfelelően minden kapcsolódó díjat, emelt díjas szolgáltatást és számlázási gyakorlatot közöljenek a felhasználóinkkal. A hirdetéseknek a reklámozott termék vagy szolgáltatás használatának minden költségét részletezniük kell. Fenntartjuk a jogot, hogy eltávolítsuk az irányelveinket megsértő hirdetéseket.
  • A teljesítmény ígéretét és időkorlátot tartalmazó hirdetési tartalmakra és céloldalakra korlátozások vonatkozhatnak.

 

12.0 Félrevezető, nem hiteles és megtévesztő viselkedés

A TikTok tiltja a félrevezető, nem hiteles és megtévesztő viselkedést, hogy megvédje platformunk integritását, hitelességét és biztonságát. Felfüggeszthetjük vagy letilthatjuk azokat a fiókokat, amelyek ilyen viselkedést tanúsítanak vagy visszaéléssel kapcsolatos mintákat követnek.

 

13.0 Szenzációhajhász és sokkoló tartalom

Tilos:

A. A hirdetési tartalomban nem szerepelhetnek véres vagy hátborzongató képek, sem olyan felkavaró képek, amelyek alkalmasak arra, hogy sokkolják vagy megijesszék a felhasználókat.

  • pl. bűntény helyszíne vagy képek balesetekről.
  • pl. rémisztő vagy véres jelenet.

 

B. A hirdetési tartalomban nem szerepelhetnek olyan gusztustalan képek, amelyek kellemetlen élményt okoznak a felhasználónak.

  • pl. szexualitáshoz kapcsolódó testnedvek, emberi vagy állati ürülék.
  • pl. olyan vizuális elemek, amelyeken az arc pórusaiból kijövő szennyeződések vagy a lefolyóból kihúzott haj látható.

 

C. A hirdetési tartalmak nem jeleníthetnek meg bűncselekményt, túlzott erőszakot, kegyetlenséget vagy állatokkal szembeni indokolatlan erőszakot.

  • pl. olyan hirdetések, amelyek valós összecsapást jelenítenek meg véres jelenetekkel.
  • pl. állatkínzást, például kakasviadalokat vagy kutyaviadalokat bemutató hirdetések.

 

D. A hirdetési tartalom és a céloldal nem tartalmazhat durva nyelvezetet vagy sértő cselekedeteket.

 

E. A hirdetési tartalomban nem szerepelhet veszélyes (vagy káros) viselkedés, amennyiben az adott személy nem visel biztonsági védőfelszerelést.

  • pl. olyan tartalom, amely parkourt vagy épületek átugrását mutatja be: a szélsőséges parkourt bemutató hirdetések tilosak (a meghatározás szerint jelentős magasságot vagy kockázatot hordoznak magukban). Az egyéb parkourt bemutató hirdetéseket eseti alapon, a kockázat és az ártalom mértéke alapján kerülnek elbírálásra, de csak a 18 év feletti korhatárral és a „ne próbáld ki otthon” (vagy azzal egyenértékű) felirattal fogadhatók el.
  • pl. olyan tartalom, amely veszélyes szerszámok, járművek vagy tárgyak potenciálisan nem megfelelő használatát mutatja be.
  • pl. olyan tartalom, amely olyan anyagok fogyasztását ábrázolja vagy népszerűsíti, amelyeket nem fogyasztásra szántak, vagy amelyek súlyos károkat okozhatnak.
  • pl. veszélyes játékok, bátorságpróbák vagy mutatványok, amelyek sérüléshez vezethetnek.

 

F. A hirdetési tartalom nem kelthet félelmet vagy pánikot, amennyiben ez kárt okozhat a felhasználóknak.

  • pl. olyan tartalmak, amelyek olyan mondatokat tartalmaznak vagy népszerűsítenek, mint „Lehetséges, hogy Ön veszélyben van” vagy „Vírust észlelt a rendszer, távolítsa el most”.

 

Veszélyes vagy káros viselkedés:

Tilos:

  • A hirdetések nem ábrázolhatnak eredendően veszélyes vagy illegális viselkedést.
  • A hirdetések nem tartalmazhatnak olyan veszélyes viselkedést, amely könnyen utánozható, és amely egy vagy több személy fizikai sérüléséhez vezethet.
  • A hirdetések nem ösztönözhetik a felhasználókat potenciálisan káros viselkedésre (pl. Most te jössz) – ez alól nincs kivétel!

Engedélyezett esetek (kivételek):

  • Kivételt képezhet a filmek, a játékok és a rajzfilmek ábrázolása, a nyilvánvalóan eltúlzott, valószínűtlen, képzeletbeli cselekmények, valamint azok a tartalmak, amelyek oktatási célból, a biztonság ösztönzése érdekében mutatnak be ilyen viselkedést. Ezeknek az irányelveknek nem célja, hogy megakadályozzák a biztonságosan ábrázolt extrém sportok vagy az egyértelműen professzionális mutatványok bemutatását. Elutasíthatjuk a hirdetést, ha nem egyértelmű, hogy professzionális cselekményekről vagy sportról van szó, vagy nem láthatóak egyértelműen az alkalmazott biztonsági intézkedések. Ha a mutatványok vagy extrém sportok jóváhagyott ábrázolása könnyen utánozható, akkor a jóváhagyáshoz 18 éves korhatár és egy „ne próbáld ki otthon” (vagy azzal egyenértékű) figyelmeztetés is szükséges lehet.

 

14.0 Nem odaillő vagy nem megfelelő tartalom

Tilos: 

A hirdetési tartalomban és a céloldalon nem szerepelhetnek nem odaillő vagy nem megfelelő tartalmak, például:

  • Olyan tartalom, amely veszélyes, káros vagy erőszakos cselekményt tartalmaz.
  • Becsmérlő, uszító vagy lealacsonyító tartalom.
  • Ízléstelen, tiszteletlen vagy trágár tartalom.
  • Olyan tartalom, amely érzékeny eseményre vagy témára hivatkozik, és azt kihasználja követők szerzése, áruk vagy szolgáltatások eladása révén történő haszonszerzés, nem megfelelő hashtag-használat vagy bármely ilyen jellegű eljárás révén. Ezek az események lehetnek természeti vagy ember okozta katasztrófák, egy személy vagy egy közösség megtámadása, tüntetések, halálesetek vagy sérülések, vagy bármelyen ilyen jellegű esemény, beleértve a koronavírus-járványt is.

 

15.0 Túlzott mértékű vásárlás

Tilos:

  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem támogathatja a túlzott mértékű vásárlást késleltetett fizetési szolgáltatásokkal, például hitelkártyákkal, kölcsönökkel vagy „vásárolj most, fizess később” megoldásokkal.
  • A hirdetési tartalom és a céloldal sem kifejezetten, sem beleértve nem sugallhatja, hogy a „vásárolj most, fizess később” megoldások a pénzköltés kockázatmentes módját jelentik.

Engedélyezett esetek (kivételek):

  • A fogyasztók hitelhez vagy hitelkártyához való hozzájutásának vagy a „vásárolj most, fizess később” szolgáltatások igénybevételének folyamatát bemutató hirdetési tartalmak akkor engedélyezhetők, ha ezek a tevékenységek nem kapnak nagyobb hangsúlyt, mint a hirdetési tartalomban szereplő egyéb elemek.

 

16.0 Adatgyűjtés

A hirdetéseknek garantálniuk kell, hogy a hirdetés által gyűjtött személyes adatok gyűjtése és feldolgozása biztonságosan és a helyi jogszabályoknak megfelelően történik, és az adatvédelmi szabályzatnak hozzáférhetőnek kell lennie minden egyes személy számára, akinek az adatait gyűjtik és feldolgozzák.

 

Lead Generation

A hirdetők a TikTok előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül nem használhatják a Lead Generation rendszerét az alábbi tiltott információk gyűjtésére.

 

Tilos: 

  • A rasszra vagy etnikai származásra vonatkozó vagy ezeket felfedő információ.
  • A politikai véleményre vagy politikai hovatartozásra vonatkozó vagy ezeket felfedő információ.
  • Vallási vagy filozófiai meggyőződésre vonatkozó vagy ezeket felfedő információ.
  • Szakszervezeti tagsági státuszra vonatkozó vagy ezt felfedő információ.
  • Egészségügyi információk: például kórtörténet, fogyatékosság, mentális vagy fizikai betegség vagy orvosi kezelések.
  • Személy szexuális életére vonatkozó információ.
  • Személy szexuális irányultságára vonatkozó információk, beleértve azt is, hogy a személy milyen nemű(ek)nek vallja magát.
  • Büntetőjogi vádakra, letartóztatásra, eljárásra vagy ítéletre vagy a kapcsolódó biztonsági intézkedésekre vonatkozó információ.
  • Kormány által kiadott azonosítószámok: például társadalombiztosítási szám, útlevélszám, jogosítványszám vagy adófizetői/nemzeti személyazonosító szám.
  • Pénzügyi információ: például jövedelem, bankszámlaszám, nettó vagyon, hitelszám vagy bankkártya száma, adószám, CVV, hitelbesorolás, adósság, pénzügyi kimutatás vagy csődhelyzet.
  • Biztosítási információ: például a biztosítási kötvény száma vagy a biztosítási fedezet.
  • Hálózati azonosító információ: felhasználónevek, jelszavak, jelszóvédelmi válaszok vagy a felhasználó személyes digitális tanúsítványai.
  • Számlaszámok: például hűségkártya- vagy törzsutasszámok.
  • A felhasználók születési dátuma, születési éve vagy pontos életkora.

 

17.0 Félretájékoztatás

A TikTok nem engedélyez pontatlan, félrevezető vagy hamis tartalmat, amely jelentős kárt okozhat az egyéneknek vagy a társadalomnak, függetlenül a szándéktól.

 

Tilos: 

  • A hirdetési tartalom és a céloldal nem tartalmazhat veszélyes félretájékoztatást, orvosi félretájékoztatást, manipulált médiát és veszélyes összeesküvés-elméleteket.

相关导航

暂无评论

您必须登录才能参与评论!
立即登录
暂无评论...