广告规则基础要点

罗马尼亚语 – Politicile publicitare TikTok – Elemente de creație publicitară și Pagina de destinație: Conținut interzis

Materialele sau scenariile prezentate în elementele de creație publicitară și pe pagina de destinație trebuie să respecte legislația locală și Politica noastră privind...

标签:

Conținut interzis

Materialele sau scenariile prezentate în elementele de creație publicitară și pe pagina de destinație trebuie să respecte legislația locală și Politica noastră privind reclamele.Pentru informații suplimentare, consultați Reclame TikTok – Primele lucruri care trebuie reținute.

 

1.0 Standardele comunității

Elementele de creație publicitară trebuie să respecte Condițiile de utilizare și Liniile directoare ale comunității stabilite de TikTok.

 

2.0 Activitatea și serviciile ilegale

Interzis:

  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze, să faciliteze sau să promoveze servicii sau activități considerate ca fiind ilegale într-o anumită jurisdicție.

 

3.0 Drogurile și accesoriile pentru droguri

Interzis:

  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze sau să promoveze droguri ilegale, substanțe reglementate, abuzul de medicamente pe bază de rețetă, drogurile recreaționale, accesoriile pentru droguri sau consumabilele conexe, inclusiv utilizarea acestora.

Notă: afișarea sau promovarea medicamentelor pe bază de rețetă este interzisă pe anumite piețe. Consultați acest articol pentru aspectele legate de interdicțiile specifice în funcție de piață: Politicile publicitare TikTok – Date din sectorul de activitate

 

4.0 Arme, muniții și substanțe explozive

Interzis:

  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze sau să promoveze utilizarea armelor, a munițiilor sau a substanțelor explozive periculoase în viața reală, inclusiv, dar fără limitare la arme de foc, substanțe explozive, bombe sau alte obiecte care sunt proiectate să vatăme persoanele.

 

5.0 Produsele din tutun și fumatul

Interzis:

  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze sau să promoveze tutunul, produsele conexe tutunului, cum ar fi țigările, pipele, foițele pentru rulat țigări sau țigările electronice, sau comportamentul asociat fumatului în viața reală, inclusiv, sau fără limitare la alternativele care imită acțiunea de a fuma.

 

6.0 Publicitatea politică și centrată pe probleme

Sunt interzise elementele de creație publicitară și pagina de destinație care afișează publicitate politică sau centrată pe probleme.

 

Publicitatea politică și centrată pe probleme include:

  • Reclame care fac referire la, promovează sau resping candidați sau nominalizați pentru o funcție publică, partide politice sau funcționari guvernamentali aleși sau numiți;
  • Reclame care fac referire la un proces electoral, inclusiv înregistrarea alegătorilor, prezența la vot și contestațiile electorale;
  • Reclame care includ propagandă pentru sau împotriva referendumurilor sau plebiscitelor trecute, curente sau propuse, precum și a proceselor sau efectelor legislative, judiciare sau normative.
    • Aici sunt incluse reclamele care promovează sau atacă politicile sau realizările guvernului.
  • Reclame care fac referire la, promovează sau comercializează mărfuri care înfățișează persoane, entități sau conținut interzis, inclusiv sloganuri, simboluri sau sigle de campanie electorală.

 

7.0 Conținutul militar

Interzis:

  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze conținut negativ referitor la simbolurile armatei sau ale poliției, evenimente militare sensibile, militarism, promovarea războiului sau mușamalizarea efectelor acestuia, sau elemente ilegale.

 

8.0 Conținutul discriminatoriu

Interzis:

  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să conțină conținut publicitar care discriminează sau hărțuiește sau care încurajează discriminarea sau hărțuirea, sau discurs care instigă la ură împotriva grupurilor, persoanelor sau organizațiilor protejate, pe baza caracteristicilor personale protejate, inclusiv, dar fără limitare la rasă, etnie, origine națională, orientare sexuală, identitate de gen, apartenență religioasă, vârstă, situație familială, afecțiuni medicale sau genetice. Acest subiect este discutat pe larg în Politica TikTok de combatere a discriminării în reclame.

 

9.0 Conținutul sexual și pentru adulți

Interzis:

  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze sau să promoveze utilizarea produselor sau serviciilor interzise pentru adulți.
  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze activități sau comportamente sexuale care sunt extrem de sugestive sau provocatoare din punct de vedere sexual.
  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze nuditate, să facă aluzii sexuale sau să înfățișeze o persoană într-o ipostază sexuală.
  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze porțiuni foarte mari ale trupului expuse vederii.
  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să se concentreze pe părțile intime ale corpului unei persoane, cum ar fi organele genitale, fesele sau sânii.

 

10.0 Încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală

Interzis:

A. Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze elemente referitoare la TikTok, fără permisiunea TikTok.

  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze sigla TikTok fără permisiunea TikTok.
  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze descrierea „TikTok Bestseller” fără permisiunea TikTok.
  • Pagina de destinație nu trebuie să imite interfața paginii de provocări hashtag a TikTok, fără permisiunea TikTok.

 

B. Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze conținut care încalcă sau nu respectă drepturile oricărei terțe părți, inclusiv, dar fără limitare la mărci comerciale, elemente grafice, sigle, mărci de fabricație, mărci de servicii, denumiri comerciale sau alte drepturi personale sau de proprietate.

  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze numele terților într-un mod care ar putea induce utilizatorii în eroare cu privire la afilierea la marcă a agentului de publicitate.
  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze aplicații sau camere de securitate sau orice software/echipament destinat filmării altor persoane fără permisiunea acestora.
  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze date cu caracter personal, cum ar fi documentele de identitate oficiale, datele conturilor bancare sau financiare, adresele de domiciliu sau de e-mail. Numerele de telefon sunt acceptate numai dacă reprezintă informațiile de contact ale agentului de publicitate.

 

C. Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze sau să promoveze produse contrafăcute.

  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze sau să promoveze documente falsificate, cum ar fi diplome, pașapoarte sau acte de imigrare falsificate.
  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze reproduceri contrafăcute sau neautorizate ale unui produs real.

 

Notă: dacă nu știți sigur dacă dețineți drepturile asupra unei anumite lucrări sau dacă aveți preocupări legate de realizarea unui raport de încălcare a drepturilor, consultați un avocat sau un consilier juridic, deoarece TikTok nu poate oferi consultanță juridică. 

 

Consultați acest articol pentru aspectele legate de Regulile privind încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală care se aplică reclamelor.

 

11.0 Afirmațiile înșelătoare și informațiile incoerente

Interzis:

A. Elementele de creație publicitară nu trebuie să conțină performanțe sau promisiuni exagerate cu privire la efectul unui produs.

  • De exemplu, cremă: obțineți picioare subțiri imediat.
  • De exemplu, produs financiar: obțineți bani în 10 secunde.
  • De exemplu: afirmații privind vindecarea bolilor incurabile asociate unui remediu.
  • De exemplu: prezentarea dispariției ridurilor cu ajutorul unei creme, folosind comparația „înainte și după”.

 

B. Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să conțină comparații răuvoitoare cu alte mărci.

  • De exemplu, acest produs este cu XX mai ieftin decât pe site-ul web ABC.

 

C. Elementele de creație publicitară nu trebuie să conțină butoane, gesturi induse sau text fără efect (butoane/gesturi/text care înfățișează o funcționalitate neacceptată).

  • De exemplu: textul „Glisați în sus pentru informații suplimentare” într-o reclamă, atunci când glisarea în sus doar va duce utilizatorii la următorul videoclip și nicăieri altundeva.

 

D. Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să conțină informații neconcordante sau incoerente despre promoții, prețuri, reduceri sau altele asemănătoare, inclusiv absența informațiilor, a declarației privind declinarea răspunderii sau a termenelor și condițiilor.

  • De exemplu: în reclamă, reducerea menționată este de 50%, dar pe pagina de destinație este de 40%.
  • De exemplu: promoția din reclamă menționează că sunt „Premii puse în joc”, dar pe pagina de destinație nu există informații relevante.

 

E. Pagina de destinație nu trebuie conțină o fereastră pop-up care nu poate fi închisă sau ignorată (valabil pentru toate regiunile, excepție făcând SUA/Canada și America Latină).

  • De exemplu: pagina de destinație conține o fereastră pop-up care nu poate fi ocolită fără a furniza vânzătorului informații cu caracter personal.

 

Notă:

  • Pretindem de la agenții de publicitate să dezvăluie utilizatorilor noștri toate taxele asociate, serviciile cu tarife speciale și practicile de facturare, în conformitate cu legile și reglementările locale. Reclamele trebuie să dezvăluie detaliile complete privind costul de utilizare a produsului sau serviciului promovat. Ne rezervăm dreptul de a elimina reclamele care încalcă politica noastră.
  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație care conțin afirmații de tipul „Promisiune de performanță” + „Perioadă limitată” pot fi supuse restricțiilor.

 

12.0 Comportamentele amăgitoare, neautentice și înșelătoare

TikTok interzice comportamentele care sunt amăgitoare, neautentice și înșelătoare, pentru a proteja integritatea, autenticitatea și siguranța platformei noastre. Conturile care se angajează în astfel de comportamente sau care manifestă tipare abuzive pot fi suspendate sau blocate.

 

13.0 Conținutul senzațional și șocant

Interzis:

A. Elementele de creație publicitară nu trebuie să afișeze imagini sau reprezentări grafice sângeroase sau macabre, care au potențialul de a șoca sau speria utilizatorii.

  • De exemplu: locul de săvârșire a unei crime sau imagini de accidente.
  • De exemplu: o scenă înspăimântătoare sau sângeroasă.

 

B. Elementele de creație publicitară nu trebuie să conțină imagini dezgustătoare care pot crea o experiență de utilizare supărătoare.

  • De exemplu: imagini ale fluidelor sexuale sau ale excrețiilor umane și animale.
  • De exemplu: imagini care prezintă stoarcerea punctelor negre de pe față sau scoaterea părului din instalațiile de evacuare a apei.

 

C. Elementele de creație publicitară nu trebuie să conțină conținut care afișează crime, violență excesivă, cruzime sau violență nejustificată față de animale.

  • De exemplu: reclame în care sunt prezentate lupte adevărate cu scene sângeroase.
  • De exemplu: reclame care afișează cruzime față de animale, cum ar fi luptele de cocoși și de câini.

 

D. Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să conțină limbaj vulgar sau acțiuni insultătoare.

 

E. Elementele de creație publicitară nu trebuie să afișeze comportamente periculoase (sau dăunătoare), fără folosirea echipamentelor de protecție.

  • De exemplu, conținut care prezintă activități de parkour sau sărituri de pe clădiri: sunt interzise reclamele care afișează activități extreme de parkour (care sunt definite ca prezentând riscuri sau înălțimi considerabile). Reclamele care prezintă orice alt tip de activitate de parkour sunt evaluate de la caz la caz în funcție de nivelurile de risc și de vătămare implicate, dar vor fi acceptate pentru afișare numai pentru segmentul de vârstă de peste 18 ani și cu declarația privind declinarea răspunderii „nu încercați acest lucru acasă” (sau echivalentă).
  • De exemplu: conținut care prezintă utilizarea potențial necorespunzătoare a uneltelor, vehiculelor sau obiectelor periculoase.
  • De exemplu: conținut care înfățișează sau promovează ingerarea substanțelor care nu sunt destinate consumului sau care pot cauza vătămări grave.
  • De exemplu: jocuri, provocări sau acrobații care pot cauza vătămări.

 

F. Elementele de creație publicitară nu trebuie să prezinte conținut care ar putea suscita frica sau panica și care ar putea duce la vătămarea utilizatorilor.

  • De exemplu: conținut care înfățișează sau promovează expresii precum „ați putea fi în pericol” sau „virus detectat, eliminați-l acum”.

 

Comportamentul periculos sau dăunător:

Interzis:

  • Reclamele nu trebuie să înfățișeze comportamente în mod inerent periculoase sau ilegale.
  • Reclamele nu trebuie să includă comportamente periculoase care pot fi copiate cu ușurință și care pot duce la vătămarea fizică a unei persoane sau a publicului.
  • Reclamele nu trebuie să încurajeze utilizatorii să se angajeze în comportamente potențial dăunătoare (de exemplu: „acum este rândul tău”), fără nicio excepție.

Permis (excepții):

  • Pot fi făcute excepții pentru descrierile filmelor, jocurilor sau desenelor animate; comportamentele evident exagerate, neverosimile sau fantastice, precum și comportamentele prezentate pentru a transmite un mesaj privind siguranța într-un context educațional. Aceste politici nu sunt destinate să includă sporturile extreme desfășurate în condiții de siguranță sau cascadoriile efectuate evident de profesioniști. Reclamele pot fi respinse în cazul în care caracterul profesional sau contextul sportiv al acestor excepții nu este clar sau în cazul în care măsurile de siguranță sunt ambigue. În cazul în care prezentările aprobate de cascadorii sau sporturi extreme pot fi copiate cu ușurință de către persoane, acestea vor trebui să se adreseze segmentului de vârstă de peste 18 ani și să prezinte avertismentul „nu încercați acest lucru acasă” (sau echivalent) pentru a fi aprobate.

 

14.0 Conținutul neadecvat sau necorespunzător

Interzis: 

Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să prezinte conținut neadecvat sau necorespunzător, cum ar fi:

  • Conținut care prezintă fapte periculoase, dăunătoare sau violente.
  • Conținut care este peiorativ, provocator sau umilitor.
  • Conținut care este de prost gust, nerespectuos sau profanator.
  • Conținut care face trimitere la și exploatează un eveniment sau un subiect sensibil prin atragerea de urmăritori, vânzarea de bunuri și servicii în scopuri de profit, utilizarea neadecvată a hashtagului sau altele asemănătoare. Aceste evenimente ar putea fi dezastrele naturale sau cauzate de oameni, atacarea unei persoane sau a unei comunități, protestele, decesele sau vătămările, sau altele asemănătoare, inclusiv Covid-19.

 

15.0 Cumpărarea exagerată

Interzis:

  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să promoveze cumpărarea exagerată de articole, asistată prin intermediul serviciilor de plată întârziată, cum ar fi cardurile de credit, finanțarea prin împrumut și serviciile de tipul „cumpărați acum, plătiți mai târziu”.
  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să sugereze în mod explicit sau implicit că serviciile de timpul „cumpărați acum, plătiți mai târziu” (BNPL) reprezintă o modalitate de a cheltui bani fără de riscuri.

Permis (excepții):

  • Este posibil să fie permise elementele de creație publicitară care înfățișează procesul instructiv prin care consumatorii pot obține un împrumut și carduri de credit sau pot utiliza serviciile de tipul „cumpărați acum, plătiți mai târziu”, numai dacă nu i se acordă acestuia o importanță mai mare decât celuilalt conținut prezentat în elementul de creație publicitară.

 

16.0 Colectarea datelor

Reclamele trebuie să garanteze faptul că toate informațiile cu caracter personal colectate în cadrul unei reclame sunt colectate și prelucrate în siguranță și în conformitate cu legislația locală și că politica de confidențialitate este accesibilă pentru toate persoanele ale căror date sunt colectate și prelucrate.

 

Generarea clienților potențiali

Agenții de publicitate nu trebuie să utilizeze Generarea clienților potențiali pentru a colecta următoarele informații interzise, fără consimțământul prealabil în scris din partea TikTok.

 

Interzis: 

  • Informații despre sau care dezvăluie originea rasială sau etnică.
  • Informații despre sau care dezvăluie opiniile politice sau afilierile politice.
  • Informații despre sau care dezvăluie convingerile religioase sau filosofice.
  • Informații despre sau care dezvăluie statutul de membru al unui sindicat.
  • Informații despre sănătate: cum ar fi istoricul medical, dizabilitățile, afecțiunile mentale sau fizice, sau tratamentele medicale.
  • Informații despre viața sexuală a unei persoane.
  • Informații despre orientarea sexuală a unei persoane, inclusiv genul cu care se identifică persoana respectivă.
  • Informații despre acuzații penale, arestări, acționări în justiție sau condamnări, sau despre măsurile de securitate asociate.
  • Numerele documentelor de identitate eliberate de autoritățile guvernamentale: cum ar fi codul numeric personal, numărul pașaportului, numărul permisului de conducere sau numărul de identificare fiscală/națională.
  • Informații financiare: cum ar fi venitul, numărul contului bancar, averea netă, numărul cardului de credit sau de debit, codul fiscal, codul CVV, punctajul de bonitate, datoriile, situația financiară sau starea de faliment.
  • Informații despre asigurări: cum ar fi numerele polițelor de asigurare sau acoperirea prin asigurare.
  • Informații privind identitatea în rețea: numele de utilizator, parolele, răspunsurile pentru protecția parolei sau certificatele digitale personale ale utilizatorilor.
  • Numere de cont: cum ar fi numerele cardurilor de fidelitate sau numerele cardurilor de călător frecvent.
  • Data nașterii, anul nașterii sau vârsta exactă a utilizatorilor.

 

17.0 脱锌区

TikTok nu permite conținut inexact, înșelător sau fals care poate provoca prejudicii semnificative persoanelor sau societății, indiferent de intenție.

 

Interzis:

  • Elementele de creație publicitară și pagina de destinație nu trebuie să afișeze dezinformare periculoasă, dezinformare medicală, conținut media manipulat și teorii conspiraționiste periculoase.

相关导航

暂无评论

您必须登录才能参与评论!
立即登录
暂无评论...